More

  Volos TV: Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

  …Και εγένετο Volos TV! Γεννήθηκε, δηλαδή, παρ’ ημίν νέο διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι, ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Βόλος από το οποίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα μεταδοθεί ο φιλικός αγώνας με τον Ατρόμητο και (αφήνεται να εννοηθεί) οι επίσημοι αγώνες στο πρωτάθλημα της περιόδου 2020/2021.

  Η εταιρεία ισχυρίζεται, μέσω της ανακοίνωσης, «ότι είναι ικανή να ακολουθήσει την εποχή στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων», διατύπωση που υπονοεί σαφώς πως επιθυμεί να καταστεί ο τρίτος της παρέας μετά το PAOK TV (πρώτος διδάξας) και το Panathinaikos TV (έχει ήδη εξαγγελθεί).

  Λογικά, αναμένονται το Lamia TV, Panetolikos TV, OFI TV και (υπό προϋποθέσεις) το Xanthi TV και το ApollonSmyrnis TV, εφόσον το επιτρέψει η αναμενόμενη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

  Πλημμύρισε ο τόπος με διάφορα «TV», δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» σε μια προσπάθεια όλων που ανταγωνίζονται, δήθεν, την «μονοκρατορία της NOVA» να αποδείξουν, όσο πιο εμφαντικά γίνεται, πόσο σημαντικό είναι το συνδρομητικό κανάλι στο ελληνικό επαγγελματικό(;) ποδόσφαιρο.

  https://fws.gr/koygias-mpeo-moy-epitrepeis-na-apokalypso-ton-chrimatodoti-toy-nps-volos/

  Την ίδια ώρα οι τρεις με τα δικά τους «TV» και οι τέσσερις υπόλοιποι που συγκροτούν την ομάδα των «τηλεοπτικά ευαίσθητων» συνεχίζουν να επικοινωνούν με κάθε πρόσφορο τρόπο την απόφαση τους «να μην εγκριθεί καμία προκήρυξη και να μην ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα αν δεν αποκτήσουν όλες οι ομάδες σύμβαση εκμετάλλευσης των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων», χωρίς καν να αναφέρουν πως θα συμβεί αυτό, με ποιον συμβαλλόμενο και με ποιους όρους.

  Πώς θα συμβεί αυτό και που θα στηριχθεί μια ανάλογη πολιτική στάση, όταν ο καθένας αποφασίζει να απευθυνθεί στο ποδοσφαιρικό κοινό μέσα από μια δική του συνδρομητική πλατφόρμα με live streaming μεταδόσεις, την οποία θα καταφέρει, στην καλύτερη περίπτωση, να την εντάξει σε ένα τηλεοπτικό μπουκέτο ενός από τα μεγάλα συνδρομητικά κανάλια, δηλαδή στην COSMOTE;

  Κακά τα ψέματα, το παραμύθι, ειδικά των ομάδων εκείνων που απευθύνονται σε ένα εξαιρετικά περιορισμένο έως ανύπαρκτο κοινό, δεν έχει δράκο. Δεν τους προκύπτει, δηλαδή, η δυνατότητα στην πράξη να εκβιάσουν την ιδιωτική τηλεοπτική αγορά, καθώς αυτή λειτουργεί (με αποφάσεις των ίδιων των εταιρειών) μονοπωλιακά (η COSMOTE έκοψε ρόδα μυρωμένα) και δεν πιέζεται από τηλεοπτικά κοινά των 200 ή 500 συνδρομητών.

  Αυτά τα «TV» που εμφανίζονται δεξιά κι αριστερά δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παιχνίδι εντυπώσεων, σανός κενός τηλεοπτικού περιεχομένου, για να καταναλώνουν οι αδαείς και οι χαχόλοι.

  Κανένα εταιρικό «TV» στην Ελλάδα δεν έχει την ελάχιστη δυνατότητα επιτυχίας, ούτε καν αυτά των λεγόμενων «μεγάλων ομάδων» για λόγους που δεν είναι του παρόντος, αλλά κάλλιστα γνωρίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που πρώτοι το επιχείρησαν, το είδαν να ακυρώνεται στην πράξη και πλέον έχουν αποφασίσει να περιορίσουν σημαντικά το περιεχόμενο του.

  Όλα αυτά τα «TV» δεν είναι τίποτε άλλο από μπουκέτα που θα περιλαμβάνουν «τα πάντα γύρω από το σύλλογο», εκτός από τους αγώνες του πρωταθλήματος. Αυτοί θα πάνε εκεί που πληρώνουν και, καλώς ή καλώς, οι συνδρομές δεν πληρώνουν ή πληρώνουν πολύ λιγότερο από ότι «η κακιά και μοχθηρή NOVA με τον κακό Παπαδόπουλο».

  Στο «δια ταύτα» η υπόθεση είναι απλή: Οι «εφτά τηλεοπτικά άστεγοι» επικοινωνούν ότι δεν επιθυμούν, σε καμία περίπτωση, να συνομιλήσουν ή να συμβληθούν με τη NOVA και την ίδια ώρα, κατά μόνας κυρίως, τα ραβασάκια πάνε κι έρχονται καθότι τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το (ζεστό) χρήμα κανείς.

  Η υπόθεση «ΕΡΤ», που υποσχέθηκε ο Αλαφούζος και ξεκίνησαν με ενθουσιασμό να τη δουλεύουν, δυσκολεύει, για να μην πω έχει γίνει ήδη παρελθόν. Τη δουλειά της στη διαδικασία εκλογής του προέδρου του Συνεταιρισμού την έκανε και με το παραπάνω. Τώρα τα κόζια άλλαξαν.

  Δεν είναι κακό να τους ενδιαφέρει πρωτίστως το ζεστό, μόνιμο και με σταθερή ροή δημόσιο χρήμα ή τους συνέχει η λογική «μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει η δόση να πέφτει», αλλά δεν φαίνεται να τους προκύπτει όπως το σχεδίαζαν, επειδή η κυβέρνηση έκρινε ότι δεν είναι ώρα τώρα να βάλει στο κεφάλι της και το δημόσιο κράξιμο για «ειδική υπέρ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ μεταχείριση».

  Ο Αλαφούζος ήδη την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και είναι σε επαφές με τη NOVA για τους αγώνες του πρωταθλήματος, οι υπόλοιποι έχουν πάρει σειρά. Όταν μιλάει το δεδομένο και σταθερό χρήμα όλες οι αντιρρήσεις πάνε περίπατο και οι φιλοδοξίες των διάφορων τηλεοπτικών ποπολάρων εξαερώνονται με τη λογική «εντάξει, λέγαμε και καμιά παπαριά να περνάει η ώρα»…

  Στο κάτω – κάτω της γραφής αδέρφια για συμβαλλόμενο τον θέλουμε τον Παπαδόπουλο, όχι για γαμπρό…

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  Ραφίνια Ολυμπιακός

  Ραφίνια: Είμαι πρωταθλητής και μου αρέσει να κατακτώ τίτλους

  0
  Ο Ραφίνια παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού και επισήμανε ότι θέλει να θριαμβεύσει και με τους Ερυθρόλευκους. Μετά από μία...