More

    Ποια UEFA ενέκρινε τη Ριζούπολη; Ρωτήστε τον Βασιλάκη του Απόλλωνα…

    Αισθάνομαι βαθύτατα προσβεβλημένος από τον Ολυμπιακό. Σχεδόν εξαπατημένος! Μου απέκρυψε (και σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια) ότι την ώρα που ο ίδιος αμφισβητούσε, με τον σκληρότερο τρόπο, το επίπεδο αδειοδότησης του γηπέδου «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης και κατήγγειλε την ανετοιμότητα του για τη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου, γνώριζε ή υπέθετε ή υποπτευόταν ή εκτιμούσε ή ό,τι άλλο θέλετε, πως «η ίδια η UEFA επέλεξε το γήπεδο για την διεξαγωγή, αν κριθεί σκόπιμο, αγώνων των προκριματικών φάσεων του UEFA Champions League και  UEFA Europa League».

    Το γνώριζε αυτό ο Ολυμπιακός και όμως σήκωσε τόσο ψηλά την υπόθεση του ακατάλληλου γηπέδου, το οποίο ορίστηκε χωρίς καν να έχει ελεγχθεί (σύμφωνα με την δημόσια τοποθέτηση του αξιότιμου κ. Παναγιώτη Δημητρίου), κατέστη «κατάλληλο» όταν το έλεγξε η κα Λώρα Δημητρίου (η ίδια η κυρία Δημητρίου ποτέ δεν ανέφερε κάτι ανάλογο), ήταν κλειστό από τον Μάρτιο και όταν πια διατύπωσε η αρμόδια Περιφέρεια την επιθυμία της να το ελέγξει επί τόπου, οι διευθυντάδες και οι υπάλληλοι το κλείδωσαν κι έφυγαν διακοπές.

    Αυτό το γήπεδο, λοιπόν, το «επέλεξε» η UEFA για τη διεξαγωγή (επαναλαμβάνω, αν απαιτηθεί) αγώνων των προκριματικών φάσεων των δικών της διασυλλογικών διοργανώσεων (δηλαδή των δύο σοβαρότερων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων του πλανήτη) και το ενέταξε στη λίστα των διαθέσιμων γηπέδων.

    Τέζα οι Ολυμπιακοί, που την πάτησαν από την UEFA και τώρα τρέχουν να τα μαζέψουν, αλλά την μπανανόφλουδα την πάτησαν (σύμφωνα πάντα με τα «οικεία» ρεπορτάζ)!

    Αναρωτιέμαι, λοιπόν, εγώ που πήρα μέρος σε δεκάδες ελέγχους γηπέδων όλα τα προηγούμενα χρόνια κι διευθέτησα δεκάδες διαδικασίες πιστοποίησης γηπέδων για τις διοργανώσεις της UEFA:

    Η UEFA δεν επιλέγει γήπεδα σε μια χώρα ή σε μια εθνική Ομοσπονδία για δεκάδες λόγους, μεταξύ των οποίων και η αναγνώριση της αρμοδιότητας της εθνικής Ομοσπονδίας να προτείνει η ίδια διάφορες επιλογές. Όταν (και αν) προκύψει η ανάγκη η UEFA να αιτηθεί στην εθνική Ομοσπονδία την επιλογή ή την πρόταση ενός ή περισσότερων γηπέδου, διατηρεί πάντα για τον εαυτό της το δικαίωμα του τελικού ελέγχου.

    Οι περιπτώσεις που η ΕΠΟ, για να ικανοποιήσει διάφορους βλαχοπροέδρους στο παρελθόν, με την ανάθεση διεξαγωγής στα χωριά τους και σε απολύτως ακατάλληλα γήπεδα διεθνών αγώνων, βρέθηκε απολογούμενη και στη συνέχεια τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο από την UEFA, είναι περισσότερες από δέκα.

    Η UEFA επέλεξε το γήπεδο της Ριζούπολης ή η ΕΠΟ πρότεινε, όπως της ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, διάφορα γήπεδα για να περιληφθούν σε μια λίστα πιθανών γηπέδων, τα οποία θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθούν για την διεξαγωγή αγώνων;

    Τα γήπεδα που πρότεινε η ΕΠΟ είναι «όσα της ήρθαν στο μυαλό εκείνη την ώρα» ή όσα οι ιδιοκτήτες τους ή οι χρήστες τους έθεσαν στη διάθεση της με τη δική τους σύμφωνη γνώμη για να χρησιμοποιηθούν, αν απαιτηθεί;

    Εάν η ΕΠΟ επέλεξε η ίδια, με δική της απόφαση, τα γήπεδα που θα προτείνει (και δέχθηκε η UEFA) γιατί δεν επέλεξε γήπεδα κατάλληλα αδειοδοτημένα με UEFA 2 κατ’ ελάχιστο, λειτουργικά έως πριν από είκοσι μέρες (λόγω play off/play out στη Super League 1), όπως του Περιστερίου, της Νέας Σμύρνης ή της Τούμπας (γήπεδο με έναν από τους τρεις καλύτερους χλοοτάπητες στην Ελλάδα) ή, ακόμη – ακόμη, το Ολυμπιακό Στάδιο (επίσης με αδειοδότηση για αγώνες UEFA Champions League);

    Μήπως επειδή οι ιδιοκτήτες τους ή οι χρήστες τους, είτε αρνήθηκαν να τα παραχωρήσουν επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες, είτε η ίδια η ΕΠΟ τα εξαίρεσε από την επιλογή για να εντάξει στη λίστα άλλα, που κάλυπταν δικές της πολιτικές επιλογές του προηγούμενου χρονικού διαστήματος;

    Η ένταξη των γηπέδων, δια της πρότασης τους από την ΕΠΟ, στην επίσημη λίστα της UEFA σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα προχωρήσει  a priori στην πιθανή χρήση τους με μόνο εφόδιο την διαβεβαίωση της ΕΠΟ για την καταλληλότητά τους ή θα διεξάγει η ίδια εμπεριστατωμένο έλεγχο (όπως κάνει κάθε φορά πριν από αγώνες) στα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για να είναι σίγουρη ότι «δεν αγοράζει γουρούνι στο σακί;».

    Αδέρφια ηρεμήστε! Κανένα γήπεδο της Ριζούπολης δεν επέλεξε μόνη της, ούτε μετά από πρόταση, η UEFA για τη διεξαγωγή αγώνων Champions League ή Europa League. Αν προχωρούσε μόνη της σε μια επιλογή ή υιοθετούσε μια ανάλογη πρόταση θα διάλεγε αυτά που ξέρει και είναι απολύτως βέβαιη ότι πληρούν τις προδιαγραφές της, δηλαδή το Γ. Καραϊσκάκης, το γήπεδο της Τούμπας, το Ολυμπιακό στάδιο, το «Κλεάνθης Βικελίδης», άντε και του Περιστερίου. Έτερον ουδέν!

    Σημειώστε, ότι η UEFA έγινε αυτό που είναι σήμερα στο χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, δηλαδή διαχειρίζεται δισεκατομμύρια και διακονεί τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις του πλανήτη, επειδή πέτυχε να μην στελεχώνεται από ηλίθιους!

    Τα υπόλοιπα είναι εμπνεύσεις του Βασιλάκη του Απόλλωνα για να δικαιολογήσει την κατάντια του και τον μισθό του και να «δημιουργήσει», ο ανιστόρητος, «επικοινωνιακό ζήτημα στον Ολυμπιακό».

    Αυτά και καλή εβδομάδα!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    Ραφίνια Ολυμπιακός

    Ραφίνια: Είμαι πρωταθλητής και μου αρέσει να κατακτώ τίτλους

    0
    Ο Ραφίνια παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού και επισήμανε ότι θέλει να θριαμβεύσει και με τους Ερυθρόλευκους. Μετά από μία...